Crnogorski mediji: Srbi su nam na granici zaplijenili tri respiratora

26.03.2020. 20:29

TRI OD PET respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu, Srbija je zadržala na granici s Crnom Gorom te potom zaplijenila, pišu u četvrtak podgoričke Vijesti.

Kako je tom listu potvrdio direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, ta ustanova, zadužena za nabavku medicinske opreme i materijala za potrebe crnogorskog zdravstvenog sustava, potpisala je ugovor s dobavljačem za kupovinu pet aparata, a ranije su isporučena dva.

"Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih jer ih je zaplijenila Republika Srbija.

Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sjedište u Srbiji.

Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća", rekao je Čirgić dnevniku Vijesti.

Tom listu, kako se navodi, na pitanja o zapljeni respiratora nije odgovorilo ni srbijansko diplomatsko predstavništvo u Podgorici ni crnogorsko veleposlanstvo u Beogradu.

Komentirajući informaciju o pomoći Bruxellesa, crnogorski premijer Duško Marković izrazio je Uniji zahvalnost na potpori Crnoj Gori u borbi protiv zaraze koronavirusom ističući da su  "europske vrijednosti i solidarnost na djelu", dok je crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao da "EU pokazuje da je uz Zapadni Balkan i u teškim vremenima“.

Komentiraj